GAAAAAAAAAAAAAAH MIN FÖRSTA BRISTNING !!!

NAVELN!!! Där staven har suttit innan, eller skin fliken mellan hålet och naveln!! kännde igår att de typ klia/sved så när jag kollade idag så var det en söt liten spricka !!!!!!!!!!

109 dagar kvar ! <3

Vecka 25

Barnet:

Barnets skelett hårdnar.

800 gram och 27 cm lång från huvud till stjärt. Barnet har fullt funktionsdug-liga händer och fingrarna har nagla. Dygnsrytmen är mer tydlig.
Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.

Mamman:

Den tredje trimestern

En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektio-ner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de festa gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska av-vikelser uppåt eller nedåt.

 

Tisdag

Gaah foglossning på hög nivå!!
Vet inte vad jag ska göra för ingentig hjälper! Jag tog min till jobbet igår fast jag hade så ont att jag nästan grina på väg till bussen, som tur va var det en tjej som var gullig och stängde ist för mig så jag gick hem vid fyra.

Den senaste veckan har vi gjort några fiiina inköp :) Tvättmaskin, Diskmaskin, köksbord och stolar :) så nu är köket nästan klart, nytt golv och en matta framför kylen så är ja nöjd :)

Ja ska lägga in bilder... sen, har liksom inte haft tid att sitta vid datorn mer än fem min åt gången och som dom flesta vet så tar de ju e stund när bilder ska upp :P

sova några timmar till nu och hoppas att ja kommer klara av att jobba idag, ja får väl bita ihop helt enkelt :)

DISKMASKIN!!

Äntligen har jag fått min efterlängtade diskmaskin! tack christoffer !! <3


kolla min blogg på nattstad också :)

http://nattstad.se/moveover
RSS 2.0